۴گام موثر والدین برای افزایش عزت نفس نوجوان

۴گام موثر والدین برای افزایش عزت نفس نوجوان:
عزت نفس و خود ارزشمندی، از مهم ترین و اساسی ترین عوامل در رشد مطلوب شخصیت نوجوانان است. عزت نفس پایین مسئله ای شایع درسن نوجوانی است که والدین می توانند به آنها کمک کرده، تا عزت نفسشان را افزایش بدهند و باعث رشد و پیشرفت آنها در آینده شوند.
چگونه عزت نفس نوجوان خود را بالا ببریم؟
همه ی پدرها و مادرها دوست دارند که فرزندانی با اعتماد به نفس و با عزت نفس بالا داشته باشند و برای این امر مهم به دنبال تکنیکهای میگردند که بتوانند آن هارا در فرزندشان افزایش دهند. والدین باید این نکته را هم در نظر بگیرند که نوجوان آن ها مدام در حال تغییر و تحول بوده و مغزاو در حال تغییر است و دراین شرایط خانوادهها نباید سردرگم شده، بلکه باید به این امر واقف باشند که نوجوانِ کنجکاو آن ها در شرایط متفاوت عکس العمل های مختلفی دارد.
والدین باید خودشان را آماده با رویارویی با این تغییرات کرده و از راههایی که در ادامه خواهیم گفت استفاده کنند تا بتوانند نوجوان باعزت نفس واعتمادبه نفس بالایی داشته باشند.
۱) عشق بی قید و شرط :
والدین باید طوری رفتار کنند که نوجوانان آنها فکر نکند،تنها زمانی عزیز و دوست داشتنی است که در کار منزل وبیرون مشارکت داشته وکمک کندو یا عملکرد درسی و نمرات عالی او باعث ایجاد عشق و دوستی بین خود و خانواده میشود. او نباید احساس کند که دوست داشتن شما شرطی بوده و وابسته به عوامل بیرونی است. شما باید طوری رفتار کنید که نوجوان شما مطمئن شود او را در هر شرایطی دوست دارید و اگر هرگونه خطا و اشتباه و کمبودی هم در کار و رفتارش دارد، عشق خود را از او دریغ نخواهید کرد.
۲) قدردانی از تلاش:
به او نشان دهید که اگر حتی با وجود تلاش کردن، در درسی نمره ی کمی کسب کرده، مهم این است که تلاش خود را کرده و نمره ی کم او ملاکی برای بودن ضعفی در او نیست. باید احساس مفید بودن کند و بداند در هر حالتی با هر شرایطی احساس ارزشمندی کند و خودش را دستکم نگیرد وبلکه باید برای ارتقاء شخصیت و آگاهی خود تلاش بیشتری داشته باشد.
۳) اطمینان بخشی:
به نوجوان خود این اطمینان را بدهید که اگرچه تلاش میکند وبازدچار شکست می شود به دلیل این است که گاهی زندگی با فراز و نشیب خود، او را به چالش می کشد تا تجربه هایی را در اختیارش قرار دهد که گام بعدی را محکمتر بردارد وبا اطمینان خاطر و قویتر به مسیرش ادامه دهد و تصمیمگیریهای عادلانه و آگاهانه تری داشته باشد. به او اطمینان دهید شکست ها دلیل بر وجود مشکلی در او نیست. بروز هیچ اشتباه و خطایی هم تقصیر او نیست، بلکه این سختیها باعث رشد و پیشرفت هستند.
۴)کاهش پند و اندرز:
سعی کنید به نوجوان خود اجازه ی درگیری با سختیها را بدهید، تا بتواند از پسِ آن بر بیاید. شاید نتوانید در برابر تکرار اشتباه او ساکت نشسته و نیاز دارید واکنشی نشان دهید، اما گاهی کنترل کردن و بیش از حد پند و اندرز ندادن، می تواند کمک بسیار بزرگی به او باشد، مگر اینکه احساس کنید جسم و روح او در معرض خطر قرار گرفته که میتوانید آن لحظه با تدبیر وآگاهی لازم خودتان را در مورد او دخیل کرده و بعنوان یک راهنما ومشاور قراربگیرید وکمک کنید، وگرنه باید اجازه دهید، خود او به حل مشکلاتی که با آن روبرو شده دست وپنجه نرم کند وآن را رفع کند.
سخن آخر:
لازم است والدین بدانند اگر می خواهید نوجوانی با عزت نفس واعتماد به نفس بالایی داشته باشید، باید خود دارای عزت نفس بوده و به آن توجه ویژه ای داشته باشید. نوجوانی سن رشد و انعطاف است وهر لحظه امکان تجدید ارتباط با نوجوان وجود دارد. چنانچه نیاز است، ابتدا رابطه ی خود را با نوجوانتان صمیمانه تر کرده و بعد درکنار او مثل یک همراه خوب باشید وافکار و احساسات او را به رسمیت بشناسید.
نویسنده :نجمه حاجئی
به این مطلب رای بدهید:

درباره najme hajeie
کارشناس آموزش وآموزگار اینجاهستم تابه شمادوستان گلم کمک کنم خودتونوبهتربشناسیدوباافزایش عزت نفس واعتمادبه نفستون الماس درونتون روکشف کنید واززندگیتون لذت ببرید.
نمایش همه مقالات najme hajeie
دیدگاهتان را بنویسید