چگونه مدیریت زمان رابه کودکانمان آموزش دهیم؟

چگونه مدیریت زمان رابه کودکانمان آموزش دهیم؟
نظر شما در مورد طلا چیست؟ به نظر شما طلا با ارزشتر اززمان است؟ بعید نیست شماهم مانند من پاسخ دهید وبگوییدکه قطعأ زمان مهم ترازطلا است چراکه مامیتوانیم طلارا تحت هرشرایطی بخریم وآن را به دست بیاوریم اما هرگز نمی توانیم زمان از دست رفته را به دست آورده و آن را جبران کنیم.
درآموزه های دینی هم به این موضوع اشاره شده است وحدیثی هم ازمولا علی جانمان داریم که می فرمایند:ازدست دادن فرصت موجب پشیمانی واندوه است.
به گفته ی استیو جابز: چیزهای مورد علاقه ی من در زندگی پولی نیستند. کاملا واضح است که گرانبهاترین منبعی که همه ی ما در دسترس داریم، وقت است.
نکات مثبت مدیریت زمان:
یکی ازموضوعاتی که می تواند باعث شود ماازاهمیت مدیریت زمان بیشترآگاه شویم و برای ما انگیزه ایجاد کند که به سراغ مبحث مدیریت زمان برویم، این است که با تاثیرات مثبت آن روی زندگی خود آشنا شویم.
۱) با مدیریت زمان اضطراب و ترس ما کم می شود.
۲)همه ی ما گاهی اوقات کارها را به زمان های دیگری موکول میکنیم و در لحظات آخر به شدت دچار اضطراب میشویم،
که مدیریت زمان می تواند به ما کمک کند که دچاراین اضطراب نشویم.
۳) احساس موفقیت و اعتماد به نفس ما بیشتر میشود.
۴)مدیریت زمان انضباط شخصی ما را بیشتر میکند.
۵)فرصتهای شغلی بیشتری پیدا میکنیم.
ممکن است بعضی ازماانسان ها مفهوم زمان را دیر یاد گرفته باشیم، اما نباید کسی را مقصر بدانیم، نه تنها نباید مقصر بدانیم بلکه باید این مهارت را هم به دست بیاوریم وکمک کنیم که فرزندانمان هم این مهارت را به دست آورند وبا زمان ومدیریت زمان زودتر آشنا شوند تا بتوانند تاثیرات مثبت در زندگی خود داشته باشند.
حالاما با کسب اطلاعات وبالابردن سطح اگاهی خود با ۴تکنیک که درادامه خواهیم گفت می توانیم مدیریتِ زمان را به کودکان خود آموزش دهیم.
۱)خریدن یک ساعت مچی:
با خریدن یک ساعت مچی برای فرزندتان به او کمک کنید، تا گذر زمان را متوجه شود این کار به آگاهی و مدیریت زمان کودکان کمک می کند.
۲)آشنایی با تغییرفصلها:
برای آموزش مفهوم زمان به کودک، درباره ی تغییر فصل با کودکمان صحبت کنیم. تغییر فصل ها هم نشاندهنده ی گذر زمان و مفهوم زمان برای بچه هاهستند. با کودک بیرون برویم و در مورد تغییر فصل و رنگ درخت ها وبرگ ها و گیاهان صحبت کنیم و نظرشان را بدانیم. حتی میتوانیم با بازی های ساده ای مثل مرتب کردن عکسهای خانوادگی با تغییر فصل و… با کودک انجام بدهیم یا نام میوه را بر اساس فصل بگوییم.
۳)داشتن تقویم :
برای مدیریت بهتر زمان و انجام تکالیفشان کودکان را تشویق کنیم برای خودشان تقویم داشته باشند. به طور مثال با کودکمان تمرین کنیم که فعالیتهای پس از مدرسهاشان را در تقویم بنویسند. این کار به کودک کمک میکند، تا بداندقراراست روزهایش چگونه بگذرد و همچنین با این کار از نظر روانی خودش را برای روز بعد آماده میکنند.
۴)داشتن لیست وظایف:
لیست وظایف کودک را با کاردستی درست کنیم. کودک را در قبال وظایفش جوابگو نگه داریم. وقتی ازاو این جمله را می شنویم که )) امامن نمیدانستم!))یا(( الان باید چه کار کنم؟ ))از او بخواهید از جدول زمانبندی استفاده کندتا بتواند به راحتی به جواب سؤالاتش هم برسد.
سخن آخر:
آموزش مدیریت زمان به کودکان فرصتی مناسب برای والدین است که می توانند فرزندان وقت شناس ومتعهدومسئولیت پذیری راتحویل جامعه دهند. کودکان نگاه کرده، تقلید میکنند و یاد میگیرند. از مهارتهای مهم زندگی انسان که نقش مهمی در موفقیت آن ها دارد، همین مدیریت کردن زمان است. ما از همان سالهای ابتدایی زندگی که کودکان خواندن ساعت را یاد میگیرند، باید زمانبندی و کنترل زمان را نیز به آن ها بیاموزیم. آموزش مدیریت زمان به کودکان توسط والدین کار سختی است؛ ولی اگر خودما والدین این کار را انجام دهیم و در اجرای قوانین تعیینشده جدی باشیم، کودکان نیز خواهند آموخت. بهتر است این نکات را قبل از شروع مدارس بهکار بگیریم تا نتیجه ی آن را زودتر ببینیم؛ چون فرصت عمل کردن به آنها در دوران مدرسه بیشتر فراهم است. وقتی کودک ما منظم و وقت شناس است و کارهایش را خودش، بدون دخالت والدین سر موقع انجام میدهد، ما بهعنوان پدر و مادر، فرصت بیشتری برای خودمان دارید.
نویسنده :نجمه حاجئی
به این مطلب رای بدهید:

درباره najme hajeie
کارشناس آموزش وآموزگار اینجاهستم تابه شمادوستان گلم کمک کنم خودتونوبهتربشناسیدوباافزایش عزت نفس واعتمادبه نفستون الماس درونتون روکشف کنید واززندگیتون لذت ببرید.
نمایش همه مقالات najme hajeie
دیدگاهتان را بنویسید